Tillbehör till mobil och surfplatta

Smartphones och surfplattor fyller många funktioner i vardagen och följer med nästan överallt. Hela tiden utvecklas det därför nya spännande tillbehör som utökar enheternas användningsområden samt skyddar dem från skador.

Skydda din smartphone och surfplatta

En pryl som används20170122221303_45 så flitigt och ofta följer med i både byxfickor och väskor behöver såklart ett extra skydd för att hålla länge. Det finns både snygga och praktiska skal att köpa till både surfplattor och telefoner, och de behöver inte alls kosta särskilt mycket. För den som vill ha ett diskret skydd finns tunna plastfodral som enkelt klickas fast på baksidan. Vissa har en tjockare kant för att minska skadan vid fall. Det finns också skyddsplast och glas att sätta för skärmen för att undvika sprickor.

Förvaring och skal i ett

Det finns många fodral som även fyller andra bra funktioner. Plånboksfodralen till smartphones blir allt vanligare och finns numera både i plast och läder. Fodralet går att stänga för att skydda skärmen, och på insidan av fodralets lock finns plats för bankkort, legitimation och andra viktiga kort.

Till smartphones och framförallt surfplattor är det också vanligt med fodral med inbyggt ställ. Ofta vill man ha enheten stående för att kunna titta på filmklipp, serier eller för att läsa ett recept när man stökar i köket. Då är ett fodral som smidigt fälls upp till ett ställ perfekt.

Personliga fodral till mobila enheter

Sedan 00-talets början har det varit populärt att byta ut skal på telefonen. Nokias 3330 var den första mobilen med möjlighet att byta ut skalet. Skal såldes separat i alla möjliga mönster och färger och blev snabbt en modeattiralj. Samma trend lever ännu och mobilskal säljs för fullt till alla olika smartphones. Det finns allt från diskreta ”bumpers” som bara är en ram till stora gummiskal föreställandes olika figurer. Det går även att specialdesigna egna mobilskal online för den som vill ha något helt unikt.