Roliga saker till köket

Utöver sovrummet är köket det rum köket många spenderar mest tid i när de är hemma. Baka, laga mat, diska, äta eller bara sitta och umgås. Köket har många användningsområden. Därför är det extra kul att piffa upp köket lite med roliga prylar som är något utöver de vanliga köksredskapen. Förvandla köket till en plats där det går att upptäcka, inspiereras och glädjas av detaljerna.

999c602be7617bb010dbcd50ffed6dbdFörnya med kakeldekor

Kakeldekor är sedan några år tillbaka ett populärt sätt att snabbt och smidigt förnya kök och badrum. Det är helt enkelt klisterlappar med vackra färger och mönster som enkelt fästs på existerande kakelplattor i hemmet. Dekoren sitter kvar i flera år om man så vill, men är också lätt att ta bort och byta ut. Betydligt smidigare än att kakla om!

Fokus på detaljerna

Är du den som köpte ett färdigt flytta hemifrån-kit på Ikea? Eller den som har kökslådorna fulla av dyra men opersonliga designerprylar? Allt behöver inte vara enkelt och tråkigt. Genom att byta ut små saker så som pappershållare, potatisskalare, osthyvel och äggklocka kan ditt hem bli betydligt roligare. En brödburk med vackert blommönster, en kapsylöppnare formad som en katt och en diskborste iklädd frack är exempel på små och billiga prylar som helt klart livar upp köket. Sök efter gadgets till köket för att hitta mängder av spännande varianter, och släng ut de där opersonliga prylarna så snart som möjligt.

Uppdaterade köksredskap

Konservöppnare och rivjärnet är inte de enda köksredskap som underlättar matlagningen. Nu för tiden finns det ett otroligt urval av spännande köksredskap som underlättar allt möjligt i köket. Testa till exempel korvskivaren, jordgubbssnopparen, tubklämman eller slevhållaren. Alla dessa är framtagna av människor som helt enkelt ville göra arbetet i köket lite enklare. Har du någonsin funderat över en pryl som skulle underlätta något moment i matlagningen så finns den förmodligen endast en sökning bort.