Prylar till smartphones och surfplattor

Trots att smartphones och surfplattor har väldigt många olika funktioner inbyggda så kan det finnas saker man saknar. Som tur är finns det idag flertalet olika gadgets och roliga prylar som går att koppla till mobil och platta både genom hörlursuttaget, usb eller bluetooth. Vissa prylar kanske du inte ens visste fanns innan, men efter att ha läst mer om det här kommer du garanterat undra hur du någonsin klarat dig utan dem.

Ta med musik på utflykten

Att ta fram mobilen och spela musik ur dess egna högtalare är aldrig särskilt populärt, särskilt inte i ett större sällskap. Investera istället i ett par bluetooth-högtalare. De är smidiga att koppla upp till alla smartphonestimthumb och inget trassel med sladdar krävs. Idag finns dessutom högtalarna i många olika utformanden, som små figurer, hjärtan och annat. Bli inte heller skrämd av det låga priset eller att de är små i storleken; idag har nästan alla bluetooth-högtalare riktigt bra ljud som passar till mysiga små festligheter.

Håll koll på steg och kalorier

Det sägs att man ska gå mellan tio och femton tusen steg på en dag för att hålla sig i så bra form som möjligt. Detta kan tyckas mycket eller lite beroende på hur ens vardag ser ut. Faktum är att många inte har en aning om hur många steg de tar på en dag. Genom att köpa en stegräknare till mobilen eller surfplattan är det lätt att hålla koll på både antal steg, kilometer och brända kalorier. Stegräknarna kallas smartband och fäst som en diskret klocka runt handleden. Den kopplas upp till den mobila enheten genom bluetooth och sedan är det bara att stega iväg. Det finns flera varianter av smartbands, vissa mer avancerade än andra. För den som endast vill mäta steg räcker det med en enkel variant. De mer avancerade passar den som vill göra räknaren till en del av träningen, och också räkna kalorier och sömntimmar.